Azt hiszem, nem is lehetne aktuálisabb témát választani, mint a változás, változtatás.

A tavaly márciusban  megjelent járvány mindenki életét megváltoztatta kivétel nélkül, és mindenkiben más és más gondolatokat, érzéseket indított el.

Te mit élsz meg most? Hogy viseled, hogy átalakult körülötted minden? Mennyire tudsz könnyen újratervezni?

Bízom benne, hogy  már  a legjobban  tudsz működni a kialakult helyzetben.

„Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat!”

Remélem szépen vittek előre  a  TE vitorláid is! 🙂

Bennem is elindult a változás, de alapvetően nem a vírus hatására, hamarabb kezdődött. De tagadhatatlan, hogy a járvány rátett egy jó nagy lapáttal., és emiatt némi újratervezésre volt szükség.

Nálam a változás nem kényszer, hanem egy tudatos döntés volt, de a járvány sok mindenen elgondolkodtatott és sok mindent felerősített.

Biztosan felmerült Benned a kérdés, hogy miért változtattam és miért a Vagheggit választottam a temérdek kozmetikai cég közül! Ennek most már 1 éve!!! 🙂

Ahhoz, hogy ezt pontosan értsd, egy kicsit vissza kell mennem a múltba…

Az elmúlt 5-6 évben elég jelentős változások történtek az életemben, és ezek a változások már mind nagyon időszerűek voltak. Nemcsak időszerűek, szükségszerűek is, hogy bekövetkezzenek. Hoztak rengeteg örömöt, minőségi előre lépést, de félelmeket is. Hiszen minden változás, valaminek az elengedése. Változás, tehát nem az lesz, ami eddig volt. Más lesz. De milyen lesz? Biztosan jobb lesz? Merül fel a kérdés…

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy volt valami az életedben, amit nagyon szerettél, imádtad, lendületet, izgalmat adott, és egyszer csak nem adta már azt a pluszt, azt a töltést, mint régen. Elmúlt…Vagyis nem szolgált már téged, érezted, hogy hiányzik valami, és nem tudod mi történt. Egyszerűen annyi, hogy már másra volt szükséged, azzal a valamivel már nincs dolgod. Úgy érzed, megváltoztak a körülmények. Pedig nem. Minden a régi maradt, Te változtál meg. Másképp látod. Kiszolgált, ami eddig volt. Megtapasztaltad, amit kell, abban a felállásban. Ennyi. Ez lehet bármilyen emberi kapcsolat, de egy munkahely, egy szakma, egy hobbi, bármi.

És itt jön a nagy dilemma. Mit kell ezzel a motoszkáló, frusztráló érzéssel, hiányérzettel kezdeni? Merre tovább? Változtatni vagy maradni a réginél? Hiszen eddig minden rendben volt, legalábbis úgy tűnt.

Aki nyitott az új dolgokra, és mer, az lép. Tudja, hogy a fejlődés, a változás ugyan kockázatokkal jár, de szükséges. Nem is tud abban maradni, ami már nem viszi előre. Nem tud egy helyben állni. Tudja, hogy menni kell. Bizonyos, megszokott dolgokat el kell engedni, ez nagyon rémisztő tud lenni. Ezek az emberek, ugyanúgy félnek, nem tudják jó e az irány, de lépnek, elindulnak, mert tudják, hogy ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy új. Abban hisznek, tudják, hogy az fog történni velük, amire szükségük van. Elfogadják. És a fókuszt oda teszik, hogy a „hogyan tovább” meg fog oldódni, és úgy fog megoldódni, amire éppen szükség van. Félnek, de mennek tovább, tudják, hogy jobb lesz, mert úgy állnak hozzá , bárhogy lesz, nyernek.

Sokan pedig benne ragadnak a frusztráló helyzetükben, vagy a fékezés fázisában megállnak, vagy megragadnak a gödör alján, mert jobban félnek mi lesz, mint amennyire a jelenlegi helyzet kellemetlen, de az legalább ismert. Inkább szenvednek a biztos rosszban, mint vállalják a kockázatot, egy új megismerésére, kialakítására, felépítésére. Sajnos, sokan nem indulnak el az új felé, a félelem annyira erős, hogy nem is mernek, nem is tudnak arra gondolni, hogy másképp is csinálhatják, csak kapaszkodnak, ragaszkodnak a megszokott régihez.

Egyik sem könnyű, a második benne tart egy zsákutcában, abban fejlődési lehetőség nincs. Az első előtt sok útelágazás közül választhatsz!

 

MERT  MINDIG VÁLASZTHATSZ!!!!

Tartozom egy vallomással

Elmesélem milyen vívódáson mentem keresztül a szakmámmal.

Hosszú évekig a második csoportba tartozva végeztem a dolgom a kozmetikában, benne ragadtam a megszokásban, tudtam, hogy nem vagyok a helyemen, hiányzott belőlem a szenvedély, amit mindig is hiányoltam nagyon. Frusztrált voltam, hol jobban, hol kevésbé, kerestem a kozmetikában magam, de nem találtam. 18 éve úgy költöztem Százhalombattára, hogy mindenből újat szeretnék, munkát is, de a kozmetika csak maradt. És az élet nem kínált semmit helyette, és magammal is igen hadilábon álltam. Aztán elvégeztem 1-2 szakmai tanfolyamot, ideig óráig jó volt. Aztán elvégeztem a főiskolát, na azt inkább hagyjuk… Szóval vergődésemben próbálkoztam én, de nagyon pillanatnyi sikerek jöttek csak, ami nem hozott érdemi változást.

Aztán eljött a pillanat, amikor elég lett, amikor úgy döntöttem, hogy kell nekem a szenvedély a munkámban, a teljes hit, az azonosulás, és megkeresem önmagam, a hivatásom, a kozmetikát pedig szépen, lassan elengedem… Lesz, ami lesz. Na, akkor jött a váratlan katarzis…az, amire álmomban nem gondoltam. Elmentem egy 3 napos vállalkozásfejlesztő rendezvényre a gondolataimat rendezni, ahol váratlanul, szépen megfordult velem a világ. Itt teljesen átvizsgálta mindenki a saját vállalkozását, egy munkafüzet segítségével. 2-3 kérdés annyira betalált, hogy majdnem elsírtam magam. A kérdések rávezettek a lényegre, hogy miért nem lelkesedem, mit csinálok rosszul, miért nem csinálom azt, amit tudom, hogy csinálnom kellene.

Ez aztán egy olyan gépezetet indított el, amit 18 éve keresek. Jöttek nagy felismerések, nagy AHA élmények, és bizony szembesültem azzal is, hogy mennyi hiányosság van… de ez nem letört, hanem pont motivált. Jött a vágy, a hajtóerő, a lendület!!! Rájöttem, hogy szerettem én, amit csináltam, csak azt nem szerettem, ahogy csináltam.

Már nem volt kérdés, marad a kozmetika, csak egy teljesen új szemlélettel.

Sok olvasás, tanulás, pénz, idő és energia van az elmúlt években, ami kezd beérni, most kezdem egyre jobban tudni a gyakorlatba is átültetni, ami eddig csak elméletben volt meg.

Az egy éves vállalkozásfejlesztő program nagyon sok változást hozott a gondolkodásomban, és ez bizony hozza magával a fejlődés és a fejlesztés vágyát, igényét és a szenvedélyt a munkám iránt. Ennek hatására kezdtem el keresgélni professzionális kozmetikai cégeket, és több más cég mellett a Vagheggi lett a befutó.

Amellett, hogy szuperek a termékek, egy szuper oktató csapat adja át a tudást, segíti partnereit, hogy mi kozmetikusok még jobban, még hatékonyabban tudjuk végezni a munkánkat, és még többet, jobbat tudjunk adni a vendégeknek. A cég lendületes, fejlődő és támogató.

A Vagheggi cég rendszerével, folyamataival, szervezésével, szemléletével tudok azonosulni, és nagyon jó visszajelzések vannak a termékekkel, a kezelésekkel kapcsolatban!

Nem volt túl könnyű dolgom, nem volt egyszerű eldönteni, hogy mivel tudok a legtöbbet adni a vendégeimnek és mi lesz az, amivel teljes hittel tudok azonosulni, ami valóban megoldás lesz az adott problémára.

Ne félj lépni, ha érzed, hogy amiben vagy, az már nem jó, nem visz előre és nem szolgál Téged!

Merj változtani, a lehetőség mindig adott! Érdemes leküzdeni a félelmet, és adni egy lehetőséget az újnak!

Nem véletlenül nem jó már a régi!