Szolgáltatások  

Szőrtelenítés

A szép sima, bőr, ma már alapvető igény.

Esztétikai okokból a nők és a férfiak egyaránt igyekeznek valamilyen úton – módon megszabadulni a felesleges szőrszálaktól. Erre több lehetőség is van, akár szakember által, akár otthon, lehet fájdalommentes és járhat fájdalommal, lehet végleges és lehet átmeneti a megoldás.

Én egyszer használatos patronos gyantával dolgozom, illetve cukorpasztával és elasztikus gyöngygyantával.

A gyantázás egy nagyon bevált, elérhető, viszonylag tartós, és talán a legnépszerűbb eljárás a szőrszálak eltávolítására. Ma már nagy gyanta/ wax választék áll rendelkezésre illat, összetétel, hatékonyság szempontjából. Attól, hogy egyszer használatos, az biztonságossá is teszi.

Gyanta

Kiváló minőségű, természetes alapanyagokat tartalmazó, a bőrt kímélő olasz patronos gyantát használok, amit papírral távolítok el, utána gyantázás utáni  kezelő folyadékkal kenem át a szőrtelenített felületet  és nyugtató gyanta utáni balzsammal zárul a folyamat.

Cukorpaszta

Intim és érzékeny területekre, testhőmérsékleten működik, csak  természetes összetevőkből áll, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, nem égeti a  bőrt, rugalmasságának köszön-hetően nem okoz traumát a bőrnek, csak a szőrhöz tapad, kevésbé  fájdalmas, mint a gyanta, nem szakadnak be a szőrszálak mert szőrnövekedéssel azonos irányban távolítom el, a bőr szinte ki sem pirosodik. Egyetlen hátránya, hogy a nagy melegben olvad. Szőrbenövés, szőrtüsző gyulladás nincs utána. Vízoldékony. A szőrtelenítés gyanta utáni balzsammal zárul.

Elasztikus gyöngy gyanta

Extra rugalmas wax, lágy részekre kiváló! Télen-nyáron könnyű dolgozni vele, a rövidebb szőrszálakat is kiszedi, alacsony hőmérsékleten is jól működik, papír nem kell hozzá, spatulával kenem fel, nem bántja a hámréteget, kevésbé fáj, mint gyanta,  nem szakadnak be a szőrszálak, mert szőrnövekedéssel azonos irányban távolítom el. Szőrbenövés, szőrtüsző gyulladás nincs utána. Nincs allergiás reakció! A szőrtelenítés gyanta utáni balzsammal zárul.

Néhány jó tanács ha gyantáztatni szeretnél!

 

  1. Ne legyen kiszáradva a bőröd, amikor gyantáztatni mész, mert a gyanta megsértheti a hámréteget! Ha rendszeresen ápolod a bőröd, akkor nem lehet gond!
  2. Ne legyen frissen krémezve, olajozva a gyantázandó bőrfelület, mert a zsíros bőrön a gyanta nem lesz hatékony, a bőrre ráragad, a szőrt meg nem szedi ki rendesen. Aznap ne krémezz, de előző nap nyugodtan, sőt!
  3. Ne tedd egy napra a testmasszázst és a gyantázást! Itt főleg a lábgyantára, kargyantára, hát, has, mellkas gyantára gondolok, sem masszázs előtt, sem utána nem tanácsos a gyanta! Ha masszázs előtt gyantáztatsz, nem tudni, hogyan reagál a gyantával sokkolt bőr a masszázsnál használt krémre, olajra, és érzékeny is ilyenkor a bőr. Ha masszázs után szőrtelenítesz a 2. pont lép érvénybe.
  4. Ha túl hosszúnak ítéled meg a szőröd, ne vágd le otthon! Lehet rövidre vágod, és nem lehet eredményesen leszedni!
  5. Ne legyen túl rövid a szőr, mert ha nem tud eléggé beleragadni a gyanta, akkor nem lesz hatékony a gyantázás!
  6. Érdemes várni legalább 3-4 hetet 2 gyantázás között (persze van akinek több- kevesebb idő is eltelhet) ! Ha nincs a szőrszálak nagy része kinőve, az kinő utána rövid időn belül, és hamar kérheted a következő időpontot a kozmetikusodtól! És akkor csak azt veszed észre, hogy 2 hetente gyantáztatnod kell és folyamatosan szőrös vagy!
  7. Ne napozz, ne szoláriumozz egy napon gyantázással!!!! A bőr érzékeny ilyenkor, a nap megégetheti, sérülhet a hámréteg! Amíg meg nem nyugszik a bőröd, ne érje nap!
  8. Ha bármi sérülés, elváltozás van a gyantázandó felületen, előtte mindenképp kérd ki kozmetikusod véleményét és inkább egyeztess egy másik időpontot, ha indokolt!
  9. A gyantázás után lehetőleg már ne legyen olyan tevékenység, ami fokozott izzadással jár! Kerüld az edzést, a szaunát!

Gyantázás előnyei

viszonylag tartós, 2-3 hétig is szőrtelen lehet a bőr (ez egyéni, kinek, hogy)

puhább, új szőrök nőnek vissza

nem igényel sok időt az eljárás

rendszeres gyantáztatással a szőrszálak ritkulnak

További kényeztető kezelések

ANTIAGING MASSZÁZS

BŐRFIATALÍTÁS TERMÉSZETES ÚTON

EMOZIONI PLUS

MEGOLDÁS AZ ÉRZÉKENY BŐR KEZELÉSÉRE

WHITE MOON

BŐRMEGÚJÍTÓ, BŐRHOMOGENIZÁLÓ KEZELÉS

INTENSE

A MAI MODERN NŐ KOZMETIKUMA