kozmetika_szazhalombatta

                     Kozmetika      |      Szolgáltatások      |      Akciók      |      Kapcsolat      |      Testkezelések      |      Rólam                      


Amit a kezelésekről tudni kell......

 

-        a kúrába lehetőleg akkor kezdjünk bele, ha rendszeresen tudunk járni, mert a folyamatosság, rendszeresség nagyon fontos!

-        Heti 1-2-3 alkalommal lehet testkezelést végezni, a kezeléstől függően

-        a kezelések erekre, idegekre nincsenek hatással

-        kezelések hatása fokozható infraszaunával, mozgással,nyirokmasszázzsal, tekercseléssel, keringést fokozó készítményekkel


 

-        A kért feltételek betartásával egy kúra alatt 1  ruhaméret csökkenés várható

 


-         helyileg ott hat, ahol a kezelést végezzük

 


 

-        a kezelés : alakformálás, nem drasztikus fogyókúra

-         a zsírbontó kezelés után 24h belül szolárium használata nem javasolt!!!!

-        rádiófrekvenciás kezelés esetén a bőr kipirosodhat, hólyagosodhat, megduzzadhat de ez 24 h órán belül elmúlik. A kezelt felület pár napig érzékeny lehet.

-        A kezelés alatt javasolt a zsírszegény táplálkozás, sok friss zöldség-gyümölcs ( lehetőleg nem primőr, és legyen szezonális) , napi 5 szöri étkezés ( inkább többször keveset), szénhidrát minimalizálása, édesség, cukros üdítők teljes kiiktatása, napi 3l víz fogyasztása


 

.

Ellenjavallatok a testkezelések esetén: 

 

-        Sérv

-        Nyombélfekély

-        Súlyos hastáji rendellenességek

-        Pajzsmirigy probléma

-        Ciszta

-        Daganatos megbetegedés 5 éven belül

-        Pacemaker

-         Epilepszia

-        A bőr tisztázatlan típusú vagy rosszindulatú elváltozásai, gyulladás a kezelt területen

-        A szervezetbe beépített bármilyen (kemény műanyag, fém stb.) tárgy, műtéti implantátum

-         Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedés

-        I.  II. típusú cukorbetegség

-        Bármilyen anyagcsere betegség

-         Ízületi, mozgásszervi betegség

-        Terhesség, szoptatás idején

-        Menstruáció, Májprobléma

-        Aktív herpesz helyén

-        Friss tetoválás

-        18 éves kor alatt

-        Ha az elmúlt 24 órában fogyasztott alkoholt

-        Gyógyszerek rendszeres szedése  pl. szív gyógyszer

-        Trombózis

-        Fényérzékenység


Rádiófrekvenciás  arckezelés
 

A bőrfeszességért  kollagén és elasztikus rostok felelősek, de sajnos az idő haladtával ezek a rostok veszítenek rugalmasságukból, ennek következménye a ráncok megjelenése, a petyhüdt bőr kialakulása. A rádiófrevencia hatására  a kollagén rostok termelése fokozódik , ezáltal az arckontúr megemelhető, a bőr tömörsége javul.

A rádiófrekvenciás arckezelés hatásai: bőrfiatalaítás, bőr megújítás, barázdák mérséklése, sejt szinten anyagcsere fokozás.

 

Kúra: 6-8 alkalom, heti 1 alkalommal, 1 alkalom 20 perc , fenntartó kezelés :4-6 hetente 1 alkalom

 

Ellenjavallat: pajzsmirigy betegség, beépített fém implantátum a kezelendő bőrfelület alatt, pacemaker, daganatos betegség, terhesség, szoptatás, szteroidos kezelés, vérzékenység, friss tetoválás, gyulladás a kezelt felületen, véralvadásgátló szedése, cukorbetegség, pacemaker, aznapi szoláriumozás.

.

 


Rádiófrekvenciás tokakezelés

 

Zavarják az álla alatti párnácskák, vagy lazább kötőszövetű a bőre a nyakán? Mind két problémára megoldás a rádiófrekvenciás tokakezelés. A kozmetikai kezelés során kis méretű kezelőfejjel hatékonyan lehet a toka állapotán változtatni, a helyileg keletkező hő hatására a zsírsejtek zsugorodni fognak, fokozódik a nyirok- és a vérkeringés, gyorsul a szöveti anyagcsere, feszesebbé vélik a kezelt bőr. Enyhe bőrpír  megjelenhet a kezelés során, de az, rövid időn belül elmúlik.

 

Kúra: 6-8 alkalom, heti 1 alkalommal, 1 alkalom 20 perc , fenntartó kezelés :4-6 hetente 1 alkalom

 

Ellenjavallat: pajzsmirigy betegség, beépített fém implantátum a kezelendő bőrfelület alatt, pacemaker, daganatos betegség, terhesség, szoptatás, szteroidos kezelés, vérzékenység, friss tetoválás, gyulladás a kezelt felületen, véralvadásgátló szedése, cukorbetegség, pacemaker, aznapi szoláriumozás.

.

 


A rádióferkvenciáról általánosságban

 

A rádiófrekvenciás kezelések, úgy az arcon, mint a testen nagyon népszerűek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy fájdalommentes, látványos, hatására jelentősen javul a bőr minősége és mellékhatások különösebb kockázata nélkül alkalmazható.

A rádiófrekvencia (RF) nők és férfiak számára is kitűnő hatású a fogyókúra kiegészítésére, illetve a fogyókúra után megmaradt makacsabb zsírpárnák és a narancsbőr eltüntetésére, a petyhüdtebb bőr feszesítésére, arc,nyak, dekoltázs ránctalanításra, a toka csökkentésére.

 

A kezelés során használt kezelőfejen található ( jelen esetben 3,4 és 6)   pólusokból kiérkező elektromos impulzusok hatására a szövet sejtjei egymásnak ütköznek, ezáltal hő termelődik, a bőr mélyebb rétegei, az irha és a bőralja is átmelegszik,  anélkül hogy a bőrfelszín túlmelegedne.

Az elektromágneses hullámok terjedésének a segítésére a bőr és a pólusok közötti területen minden esetben  kontakt gélt kell használni.

 

RF testkezelés

 

A rádiófrekvenciás kezelés során a kezelt bőrfelület felmelegszik, a hő tatására a zsírsejtek fala átjárhatóbbá válik, a cseppfolyósodott zsír szabad zsírsavak formájában a sejt közötti térbe távozik. Kellő mennyiségű folyadék bevitelével, nyirokkeringés serkentésével a kiszabadult zsír a  kiválasztó rendszeren keresztül a távozik a szervezetből.

 

A rádiófrelvencia hatására a, a zsírsejtek zsugorodnak, kezelt testrész térfogata csökken, a narancsbőr állapota javul, a zsírpárnák csökkennek, a bőr feszesebbé válik.

KAVITÁCIÓS ULTRAHANG

Az  eljárás teljesen fájdalommentes, eredménye a zsírleszíváséval hasonló, mert a kavitáció hatására megsemmisült zsírsejtek helyett újak nem termelődnek, így a kezelt felületen a visszahízás esélye kisebb, hatása hosszantartó.

A kezelés során kontakt anyagként ultrahang zselé minden esetben szükséges. Az ultrahang hullámai egy meghatározott frekvencián a test szöveteiben  mikrobuborékokat hoz létre, melyek összeroppanása során nyomásváltozás lép fel, aminek hatására a zsírsejtek szétesnek.


.

 A folyékonnyá vált zsír a nyirokrendszeren keresztül a májhoz kerül, majd a feldolgozása után a vizelettel távozik a szervezetből. Az eredményesség érdekében a  napi 3liter folyadék fogyasztása és a napi 30 perces mozgás, illetve a szénhidrát fogyasztás drasztikus lecsökkentése feltétel! 

A kezelés során egy jellegzetes ciripelő hang hallható, ami a teljesítmény fokozásával erősödik. 

Hatása tartós, mert a zsírsejtek megsemmisülnek, és helyettük új zsírsejt nem jön létre.

A kezelés után : lokálisan csökken a zsírszövet, javul a narancsbőr, formálódik az alak, a bőr feszesebbé válik, a kezelt testtáj kerülete csökken.

 

 

 

Egy kúra átlagosan 6-10 kezelés, egy kezelés ideje max.40 perc, egy testtájék egy alkalommal max. 20 percig kezelhető, vagyis a 40 perc 2 testtájék 20-20 perces kezelésével oldható meg.

 

Kezelhető testfelületek: kar, has, csípő, fenék- fenék redőt kihagyva, comb – a belső comb kivéve

Heti 1 alkalommal ajánlott.

 

Ellenjavallatok:

·         terhesség

·         szoptatás

·         daganatos betegség 5 éven belül

·         sérv

·         pacemaker

·         trombózis

·         szívrendellenességek

·         keringési rendellenességek

·         a bőr tisztázatlan típusú vagy rosszindulatú elváltozásai, gyulladás a kezelt területen

·         beépített implantátumok a kezelt testrészen

·         autoimmun betegség

·         visszér-, érgyulladás

·         menstruáció alatt a hasat nem szabad kezelni!

·         arc, nyak, nyirokcsomók, ízületek felett nem lehet kezelni

·         2cm-nél vékonyabb zsírréteget nem szabad kezelni

·         belső-,középfül, dobhártya probléma a ciripelő hang miatt

·         epilepszia

·         lázas betegség


LIPO LÉZER

A lipolézeres eljárás teljesen fájdalommentes, gyors és hatékony, a lézer energia teljesen biztonságosan alkalmazható zsírbontásra az adott testtájon, ha nincs olyan ellenjavallat, ami akadályozná a kezelést.

A kezelőfejekből távozó alacsony frekvenciájú lézerfény a bőr közeli puha zsírt célozza. A kezelés hatására a zsírsejtek membránja áteresztővé válik, a sejtben tárolt, fellazult zsír a sejt közötti térbe kerül, ezáltal a zsírsejt mérete nagymértékben csökken. A zsírsejtekből kikerült zsír először a sejtek közötti térbe, majd a nyirokkeringésbe kerül. A javasolt napi minimum 3 liter víz és a napi 30 perces mozgás serkenti a nyirokkeringést, segíti a kiválasztó szervrendszer működését, majd a feldolgozott zsír természetes úton távozik a szervezetből, vizelettel.

.

.

Kezelhető területek: has, karok, csípő, comb, hát

A kezelés során fokozódik a kollagéntermelődés, a bőr feszesebb, simább lesz, a zsírszövet vastagsága csökken, ami cm-ben mérhető.

Kezelés ideje egy alkalommal: 30 perc     Heti 2 alkalom javasolt.

 

Ellenjavallatok:

· Pacemaker

· Epilepszia

· Bőrgyulladás, más bőrfertőzés, ekcéma, herpesz, nemrég készített tetoválás,  aktív akne,     egyéb bőrbetegség

· Műtét: a műtétet követő 40 napban nem alkalmazható

· Daganatos megbetegedés 5 évenbelül

· Botox: a kezelést követő 30 napban nem alkalmazható, illetve soha a kezelt felületen.

· Veseprobléma, illetve vesekő, epekő

· Zsíranyagcsere zavar

· Máj probléma

· Fém implantátumok a kezelendő testrészeken

· Fény érzékenység

Terhesség, szoptatás

A helyes táplálkozásról ...

Ha módunkban áll, és tényleg elszántak vagyunk, inkább javaslom ,hogy keressünk egy jó dietetikust, aki egyénre szabott étrenddel tud ellátni minket, mint az interneten található mindenféle csoda diéták, fogyókúrák próbálgatását, de néhány általános alapszabály már sokat segíthet!

·         Inkább törekedjünk életmód változtatásra, mint diétázásra, fogyókúrázásra!

·         A meleg étkezéseknél kerüljük a túlzott köretfogyasztást, a túlzott sózást vagy a túlzott édesítést , ezek a legjelentősebb hibaforrások.

·         Étkezések  előtt negyed órával igyunk meg egy pohár vizet, hamarabb jön a jóllakottság érzése.

·         Koplalni, éhezni TILOS!!!

A szénhidrátról...

Aki rendszeresen edz, a szénhidrátot nem hagyhatja el teljesen, energia szolgáltatóként fontos a mozgáshoz, ezért 1-1,5 órával   az edzés előtt időzítsük szénhidrát fogyasztást, illetve délelőtt, max. ebédre, mert úgyis elhasználja szervezet a napi tevékenységek során.

A reggeli fontossága...

Mindenképp reggelizzünk! A reggeli az első energialöket a szervezetnek, a napi hatékony fizikai és szellemi tevékenység elengedhetetlen része! A rendszeres reggelizés csökkenti az elhízás veszélyét, beindítja az anyagcserét, aminek jelentős szerepe van az alakformálásban! Reggeli nélkül könnyen leeshet a vércukorszint, szédeleghetünk, energiátlanok lehetünk, valamint a napi rohanásban, ahogy szusszanásnyi időnk jut az étkezésre,  nagyobb eséllyel ehetünk egyszerre nagyobb mennyiséget, mint amit terveztünk, farkaséhségünk csillapítására!

·         Nem véletlen tartja a mondás: „Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus!”

·         A rendszeres étkezés az egyik titok az ideális alak, súly elérésében és megtartásában!

·         Tartsuk be az 5 szöri étkezést, inkább többször kevesebbet!

·         Ügyeljünk a változatos étkezésre, törekedjünk a minőségi ételek fogyasztására, a minőségi alapanyagok kiválasztására!

·          Délelőtt jobb a gyümölcs, szénhidrát, délután inkább a zöldség, fehérje!

·         Lefekvés előtt már 2 órával lehetőleg ne együnk!

·         Rendszeresen mozogjunk, javul az anyagcsere! A mozgás többi jótékony hatásról a Miért mozogjunk rendszeresen?című pontban!


TESTZSÍRSZÁZALÉK MÉRÉS!!!
 

A kezelés sorozat előtt teszsír% , izom%, testömegindex és napi kalória igényt mérésével kezdődik, egy olyan eszközzel, ami ezen adatok mérésére alkalmas.

Ezzel az eszközzel  pontosan lehet  mérni a testösszetétel alábbi paramétereit, és azonnal értelmezni tudja az eredményeket: • Testzsír (%) • Viszcerális zsír (30 szintben) • Testtömeg-index (BMI) • Vázizomzat (%) Emellett a nyugalmi anyagcsere arány (kcal) meghatározza a napi kalóriaigényt, és referenciaként szolgál a testsúlycsökkentő program számára.

A testösszetételt elemző monitor legalább 6 éves korú gyermekek, valamint felnőttek számára használható 150 kg testsúlyig bezárólag.

A BMI (testtömeg-index) A BMI (testtömeg-index) az alábbi egyszerű képlet alkalmazásával fejezi ki a testtömeg és a testmagasság közötti arányt. BMI = testtömeg (kg) / testmagasság (m) / testmagasság (m).

Testzsírszázalék : A testzsírszázalék a testzsírtömeg teljes testtömeghez viszonyított mennyiségét jelenti százalékban kifejezve. Testzsírszázalék (%) = {testzsírtömeg (kg) / testtömeg (kg)} × 100 A készülék a BI (bioelektromos ellenállás) módszert alkalmazza a testzsírszázalék meghatározásához. A testben való eloszlástól függően beszélhetünk viszcerális zsírról és bőr alatti zsírról.

 Viszcerális zsír = a belső szerveket körbevevő zsír A túl sok viszcerális zsír lehet az oka a véráram megnövekedett zsírszintjének, amely olyan gyakori betegségek kialakulásához vezethet, mint a hiperlipoproteinémia és a cukorbetegség, amely gyengíti az inzulin azon képességét, hogy a véráramból energiát vigyen át a sejtekbe az azokban történő felhasználásra. A gyakori betegségek kialakulásának megelőzéséhez, vagy gyógyításukhoz fontos lecsökkenteni a viszcerális zsírszintet egy elfogadható értékre. A magas viszcerális zsírszintű embereknek általában nagy hasuk van. Azonban ez nem minden esetben igaz, és a magas viszcerális zsírszint metabolikus szindrómához vezethet. A metabolikus szindróma (viszcerális elhízás normál testtömeg mellett) az átlagostól magasabb zsírszintet jelent, még akkor is, ha az illető testtömege a magasságának megfelelő vagy attól alacsonyabb.

Bőr alatti zsír = a bőr alatt található zsír A bőr alatti zsír nemcsak a has körül halmozódhat fel, hanem a felkaron, a csípőn és a combok körül is, és a test arányainak torzulását okozhatja. Bár közvetlenül nem növeli a betegség kockázatát, növelheti a szíven a nyomást és egyéb szövődményeket okozhat. A bőr alatti zsírt nem jelzi ki a készülék, de beleszámít a testzsírszázalékba.

 A vázizom Az izmokat két csoportba oszthatjuk, a belső szervekben levő és a test mozgatásáért felelős, a csontokhoz tapadó izmokra. A vázizmok tömegét testmozgás és egyéb tevékenységek révén növelhetjük. A vázizmok arányának növelésével a szervezet könnyebben égeti el az energiát, amely így kevésbé valószínűen alakulhat zsírrá és így könnyebb energikus életet élni.

A nyugalmi anyagcsere A fizikai aktivitás szintjétől függetlenül szükség van egy minimális kalória-bevitelre a test alapfunkcióinak fenntartásához. Ez a nyugalmi anyagcserének nevezett adat jelzi, hogy hány kalóriára van szükség ahhoz, hogy a test elegendő energiával rendelkezzen a működéshez.Relax Szépségsziget 2012 - Minden jog fenntartva!