kozmetika_szazhalombatta

                       Kozmetika          |          Szolgáltatások          |          Akciók          |          Kapcsolat          |          Rólam                       
 

Arckezelés

Az arckezelést az arc alapos letisztításával kezdjük, majd a bőr típusának megfelelő arcradírral eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, hogy a hatóanyagok zavartalanul juthassanak be a bőrbe, majd relaxáló  arcmasszázs vagy delotázsmasszázs, gőzölés, bőrpuhítás következik. Ennek eredményeképpen, a megpuhult bőrből  eltávolítjuk a mitesszereket (comedo) és pattanásokat (akne).

Miután minden pattanást és mitesszert eltávolítottunk, alaposan lefertőtlenítjük az egész arcot, majd a bőr típusának és állapotának megfelelő nyugtató, gyulladáscsökkentő pakolást rakunk fel az arcra, ez igény szerint történhet ultrahanggal, is, amivel a hatóanyag bejuttatás hatékonysága fokozható.

Ezt követi az összehúzópakolás, aminek segítségével a bőr számára fontos tápanyagokat és vitaminokat juttatjuk be.

Befejezésül a bőr típusának és állapotának megfelelő hidratáló  krémmel zárjuk a kezelést.

Az arckezelés célja: a kezelés segítségével a bőr megtisztul mitesszerektől és pattanásoktól, javul a bőr kondíciója és színe, a gyulladás és a bőrpír csökkentése, megszüntetése,a pórusok zárása, illetve  az arcbőr  hatóanyagokkal és vitaminokkal való feltöltése, amelyek segítségével a bőr üdévé és frissé válik.

Tini kezelés

Kedves fiatal Lányok és Fiúk!

Figyelmesen olvassátok végig a következő sorokat, mert sok hasznos információt és tanácsot találhattok, amelyek segítséget nyújthatnak a problémás bőr otthoni ápolásában, állapotának javításában!

Az acnés, pattanásos bőr kialakulásának több oka is van:

-          pubertáskorban az androgén hormon termelődése fokozódik, aminek a következménye az élénkebb faggyúmirigy működés, ez arcbőr átmeneti

zsírosságát  okozhatja.

-          genetikai faktorok is jelentősek, amelyek a pórusok nagyságát, a bőrtípust, a faggyúmirigyek nagyságát és felépítését és a Propioni baktérium iránti fogékonyságot határozzák meg

-          a kamasz életmódja is nagymértékben befolyásolja a bőr állapotát:   a táplálkozás, megfelelő folyadék bevitel ( lehetőleg szénsavmentes ásványvíz legyen, nem cukros üdítő!!!) a sportolás, az alvás mennyisége, higiéniai szokások, a  kozmetikumok használat

-          gyógyszerek mellékhatásai

-          füstös, levegőtlen helyiségben való tartózkodás,

-          foggyulladás, fogszuvasodás, fogínygyulladás,

-          petefészekgyulladás,

-          mandulagyulladás,

-          stressz,

-          gyomor és bélrendellenességek,

-          székrekedés,

-          vitaminhiány

-          vegyszerekkel való munka.

 

Miért alakulnak ki a gyulladt pattanások?

Pubertáskorban a növekvő mennyiségű androgén hormon hatására a faggyútermelés fokozódik. A szőrtüszőknél található ún. propioni  baktérium a faggyú egyes alkotóelemeit szabad zsírsavakra bontja, ez pedig gyulladásos reakciót indít el.  Elsősorban ott fordul elő, ahol legsűrűbben vannak a faggyúmirigyek, tehát az arcon, a vállakon, hajas fejbőrön, a mellkason, a háton, a felkar bőrén, súlyosabb esetben a fartájon is, az ún, szeborreás területeken. Bizonyos időszakokban rohamokban észlelhető a bőr állapotának  romlása. Ezt pszichés izgalom, egyes ételek fogyasztása és gyógyszerek szedése fokozhatja. Kerülendő a stresszhelyzeteken kívül a csokoládé, olajos magvak mint pl.: dió, mogyoró, napraforgó, tökmag stb., sajt, a sós , fűszeres és a füstölt ételek fogyasztása, és a jód- és brómtartalmú gyógyszerek szedése. Nyáron a tünetek maguktól javulnak, az UV fény jótékony hatása miatt, ugyanis az UV sugarak a gyulladást okozó propioni baktériumokat elpusztítják. DE!!!!!
 A napozás szabályait szigorúan be kell tartani, amit az alábbiakban olvashatsz!

Helyes napozás szabályai

A napozás és a napon való tartózkodás lehet egészséges is, de csak akkor, ha igazán odafigyelünk arra, hogy a káros sugárzás ne károsítsa bőrt. Az alábbi tanácsok betartásával ez a kockázat elkerülhető.

1. Mindenki, fototípusától függetlenül, legyen óvatos az első néhány alkalommal. A bőrnek fokozatosan hozzá kell szokni a napsütéshez!

2. Délelőtt 11 és délután 3 óra között kerülni kell a napozást. A Nap sugarai gyengébbek kora reggel, és késő délután.

3. Fototípusnak és a napsütés erejének megfelelő fényvédő krém használata szükséges. Minél világosabb a bőrszíne, annál lassabban növelhető a napozással töltött időt.

4. A kisebb gyermekek fokozottabban igénylik a fényvédőkrém rendszeres használatát minden olyan testrészükön, amely ki van téve a napsugárzásnak. A csecsemőket teljes mértékben óvni kell a naptól - bőrük nagyon érzékeny!

5. Edzés és sportolás közben is szükséges fényvédőszer, és ismételni kell a felvitelt. Az izzadtság hatására a fényvédőkrém leválik a bőrről!

6. Tartózkodni kell  a napsugarakat visszaverő felületektől - vagy növelni kell a fényvédelmet. A hó, a jég, a homok, a beton mind növelik az UV sugarak hatását.

7. Az önbarnító krémek egyáltalán nem biztosítanak fényvédelmet! Az általuk elért "barnaság" nem állítja meg az UV sugarakat.

8. Az orvosság, fényérzékenységet kiváltó összetevőt tartalmazhat.

9.A  leégés - különösen, ha hólyagos égésről van szó -, orvosi ellátást igényel. 

10. A fényvédő krém UVA, és UVB szűrőt is tartalmazzon. Az UVA sugarak nem "égetik" a bőrt, de a mélyebb rétegekbe hatolva jelentős károkat okoznak. Az UVB sugarak - melyek dél körül a legerősebbek - felelnek a leégésért.


A tini kezelés célja

Megakadályozzuk, ill. csökkentsük az újabb, esetleg súlyosabb aknék keletkezését.

 

A tini kezelés lépései
A TINI kezelés  minden lépése egyezik az általános arckezelés lépéseivel, csak kimarad az arcmasszírozás és az ultrahang, azért mert a masszírozás ronthat a gyulladt állapoton. A bőr alapos letisztítása után, gőzöléssel puhítjuk fel az arcbőrt, majd kitisztítjuk a pórusokat, ezt követően alaposan fertőtlenítjük, majd a hatóanyagok felvitele következik, amelyek igyekeznek a bőrt minél előbb megnyugtatni.

 

Tanácsok otthonra

Házilag nyomkodni, kapargatni TILOS a bőrt, mert egy életre szóló hegeket idézhetünk elő, a sebek elfertőződhetnek és több gyulladás keletkezik, mint volt!

A zsíros, pattanásos, problémás bőröknél különösen fontos a rendszeres havonta legalább egyszeri kezelés

Ajánlott  az otthoni,  napi szintű ápoló, tisztító, tonizáló, hidratáló gyógykozmetikumok használata, vannak  kifejezetten tinédzserek pattanásos bőrére, nem véletlenül!!!
Ez lehet: a bőr tisztításához:  arctej, minimális alkohol tartalmú tonik , bőrtípusnak megfelelő arctisztító zselé 

Hidratáláshoz: könnyű, olajmentes , gyulladáscsökkentő hidratáló krém                                                                 

A pattanások elfedésére: gyógykorrektor

DE!!! A bőrt túlszárítani nem szabad!!!! Ha úgy érzed, hogy a bőröd kis mértékben viszket, húzódik bármelyik kozmetikum után, akkor azonnal hidratálni kell, de ha annyira kiszárad, hogy hámlik, kifehéredik, akkor azt a kozmetikumot nem szabad tovább használni!!!!

Nem szabad szégyellni szakembertől segítséget kérni, SŐT! A serdülők 85%-át  érinti ez a megváltozott állapot. A problémás bőr nem megfelelő kezelése ronthat a kiindulási állapoton, hegek maradhatnak vissza, elszíneződhet a bőr, foltok alakulhatnak ki, fokozódhat a gyulladás, ezáltal nőhet a fájdalom.

Relax Szépségsziget 2012 - Minden jog fenntartva